Sykkylven VGS > NYHEITER > Frå juni er smitteverntiltaka i vgs endra

Frå juni er smitteverntiltaka i vgs endra

Viktige endringar og presiseringar

• Klasserom/ verkstad: Frå onsdag 3. juni går vi tilbake til normal timeplan. I klasserom/ verkstad der elevar har fag saman, gjeld ikkje avstandskravet. Men bruk fast plass så langt det er råd.

• 3 farenivå: Det er innført trafikklysmodell for vidaregåande skular. No er vi på gult nivå:

1. Ingen syke skal møte på skolen

2. God hygiene og forsterket renhold

3. Kontaktreduserende tiltak:

• Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
  • Hele klasser kan ha undervisning sammen
  • Elever bør ha faste plasser i hvert klasserom eller faste samarbeidspartnere/-grupper
  • Ansatte kan veksle mellom klasser, men bør holde avstand til elever så langt det er mulig
  • Utenfor klasserommet oppfordres elever og ansatte til å holde en meters avstand i alle situasjoner
  • Unngå trengsel og store samlinger

• Frisk nok til å vere på skulen?

Ingen skal møte på skolen hvis de er syke. Dette gjelder både grønt, gult og rødt nivå.

Symptomer på covid-19 kan være milde og vanskelige å skille fra andre luftveis-infeksjoner. Covid-19 smitter hovedsakelig via dråpe- og

kontaktsmitte. Det er først og fremst personer med symptomer som er smittsomme, og smittsomheten er størst idet symptomene oppstår.

De hyppigst beskrevne symptomer på covid-19 er i starten halsvondt, forkjølelse og lett hoste, i tillegg til sykdomsfølelse, hodepine og muskelsmerter.

Magesmerter kan også forekomme.

• Handvask: Vask deg ofte med såpe og vatn. Skru igjen krana med papir. Bruk minst mogleg handsprit, då det tørkar ut hendene.

Når bør håndvask/-desinfeksjon utføres:

• Ved ankomst skole
  • Før måltider/mathåndtering
  • Etter toalettbesøk
  • Ved synlig skitne hender
  • Etter kontakt med kroppsvæsker (eksempelvis etter å ha pusset nesen)
  • Etter kontakt med dyr

• Felles utstyr:
    • Tastatur og anna utstyr som skal brukast av andre, må brukar vaske over dagleg med overflatesprit. På verkstader kan vi unngå dette ved å bruke hanskar.
    • Det er ikkje lenger behov for å desinfisere pultar og stolar. Dei blir vaska dagleg av reinhaldar.

• Skuleskyss: Frå måndag 8. juni gjeld ikkje avstandskravet i kollektivtrafikk i Møre og Romsdal Fylkeskommune. Fram til da: Sit på annakvart sete.

• Smittevernleiar: Gjeldande smittevernleiar gjeld frå 29. mai. Her finn du fleire detaljar, m.a. om kva du gjer om du blir sjuk eller om andre heime er sjuke. Slå opp der om noko er uklart.