Treng robust gründerkultur

- Etter flo kjem fjøre. Det veit vi som bur langs kysten. Slik er det i økonomien og. Vi treng ein gründerkultur som held stand i gode og dårlege tider, seier Olav Sporsheim, gründer og leiar i styringsgruppa til hoppid.no.

Knoppskyting i Møre og Romsdal

hoppid.no og Innovasjon Norge har igangsatt et knoppskytingsprosjekt som skal ledes av Knudtzon Senteret AS i Kristiansund. Kunnskapsparken i Ålesund og Kunnskapsparken i Molde skal også delta.

Topp-/vekst kandidatar med miljøprofil

HyBond AS og Metizoft AS er dei to nye bedriftene som er tatt opp i topp-/vekstsatsinga til Møre og Romsdal fylke og Innovasjon Norge sitt samarbeidsprogram - hoppid.no.

Jovia UB kåra til Beste Ungdomsbedrift

Med produktet tøft regntøy for ungdom, vart Jovia UB frå Ålesund vgs kåra til Beste Ungdomsbedrift på fylkesmessa for ungdomsbedrifter.

StartStøtte – Jakten på Midt-Norges beste forretningsidé

NTNU har startet jakten på Midt-Norges beste forretningside. For tredje år på rad skal det deles ut to StartStøtte-stipend som hver er på en halv million kroner.

Treng bygda di eit løft?

Søk tilskot til bygdemobilisering! Blir bygda di tatt opp, kan de få økonomisk støtte over 3 år med opptil 100 000 kr i året. Søknadsfristen er 1. mai.

Knoppskytingsprosjektet i gang

Næringslivet er avhengig av fornying, nyskaping og innovasjon for å være konkurransedyktige og møte framtidas utfordringer. Mesteparten av den innovasjonen og nyskapingen som drives i dag – skjer innenfor etablert næringsliv. Men mange gode ideer blir lagt bort i skuffer og skap og kommer ikke fram til realisering.

Fylkesmesse for studentbedrifter 6. mars

For første gang arrangerer Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal Fylkesmesse for studentbedrifter. Messa skal foregå på Høgskolen i Ålesund. Samtidig blir Gründerdagen arrangert av NLU - Næringslivsutvalget ved Høgskolen i Ålesund.

Kurstilbod for etablerarar

I 2008 har hoppid.no eit variert tilbod til deg som treng fagleg påfyll i samband med etablering og drift av nettopp di bedrift. Vi tilbyr ulike grunnkurs, som er gratis, og fleire spanande vidaregåande kurs, som har ein liten eigenandel.

Talet på nyetableringar aukar i Møre og Romsdal

Talet på nyetableringar i Møre og Romsdal har auka med 3,2 prosent første kvartal i år samanlikna med første kvartal i 2006. - Det kan synest som om trenden er i ferd med å snu, seier prosjektleiar Malene Aaram i entreprenørskapssatsinga hoppid.no.